Men en fjärrkontroll styr Emmy Johansson trafikljuset. På så sätt behöver hon inte stå vid dörren utan kan vara inne i butiken med kunderna, berättar hon. Foto: Kristin Renulf / SVT

Butikschefen byggde trafikljus för att förhindra trängsel

Publicerad

De nya reglerna som gäller i och med den nya pandemilagen har tvingat butikspersonal till kreativa lösningar för att minska trängsel. Emmy Johansson som är butikschef på Fabriken i Jönköping, byggde ett eget trafikljus.

Butiken är 150 kvadratmeter stor och för att följa de nya reglerna har Emmy Johansson bestämt att det endast får vistas tio kunder i lokalerna samtidigt. Trafikljuset hjälper kunderna att se när de är välkomna in.

– Jag kände att jag inte har tid att stå i dörren utan vill vara inne i butiken och hjälpa kunderna. Så kom idéen med trafikljuset till, säger hon.

Corona Jönköping

Hur har det varit för er hittills med coronapandemin?

– Det har varit tufft så klart. Man har fått tänka om och vara kreativ och hitta nya lösningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet