Foto: SVT

Daniel Alm sägs upp från sin tjänst i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Alm, från Björköby i Vetlanda, sägs upp från sin tjänst som föreståndare och pastor i pingstförsamlingen i Västerås. Det rapporterar Dagen.

Daniel Alm, som tidigare var nationell föreståndare för pingströrelsen i Sverige, valde att avgå från uppdraget efter anklagelser om kränkande särbehandling och sexuella trakasserier. Han har själv uppgett att det handlade om relationer med två kvinnor som gått för långt. En extern utredning kom fram till att Daniel Alm inte gjort sig skyldig till något lagbrott.

Men nu har styrelsen i Pingstförsamlingen i Västerås sagt upp honom från sin tjänst med hänvisning till personliga skäl, och menar att Alms agerande inte är förenligt med vad som förväntas av en pastor, enligt Dagen.

– Det är sorgligt, men vi måste vidare. Vi har en församling, ett team och en hel stad som vi vill finnas till för. I grunden finns här en kärlek och en trygg församling, säger Wivecka Ljungh, vice ordförande i styrelsen till tidningen.

I en skriftlig kommentar till VLT skriver Alm:

”Jag beklagar mycket den hast processen fick de senaste dagarna inför årsmötet och vädjade om lugn och återhållsamhet för att söka dialog men det avvisades. Styrelsen för Pingstförsamlingen i Västerås varslade mig om uppsägning 25/3. Arbetsrättsligt tror jag inte att det finns några sakliga skäl för detta varsel.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.