Foto: Kristin Renulf

Sexskogen i Hyltena ska röjas

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings kommun kommer inte att sätta upp någon bom vid Hyltena för att förhindra de som vill ha sex i naturen.

Idag träffade representanter för Jönköpings kommun personal från ridklubben Volt för att diskutera en lösning på problemet att en av klubbens ridvägar blivit en mötesplats för personer som träffas för att ha sex, något som SVT kunde rapportera förra veckan. Volt upplevde sexmötena och nedskräpningen som obehagliga, och Länsstyrelsen gick också ut och varnade för att det kan förekomma sexhandel på platsen.

Skogen avverkas

Nu tänker alltså kommunen agera. Sly och mindre träd ska tas bort, och de större träden ska stamkvistas.

Sexnästet i Hyltena

– Vi tror att den verksamheten som pågått här har kunnat göra det eftersom den är undanskymd. Men vi tror att de kommer att försvinna om vi öppnar upp platsen, säger Fredric Norrå, mark- och exploateringschef på Jönköpings kommun.

Ingen bom

Ridklubben ville sätta upp en bom vid vägen för att hindra den dagliga trafiken till platsen. Men kommunen anser att en bom skulle stänga ute dem som vill vistas i skogen.

– Vi kommer inte sätta upp någon bom. Däremot kommer vi att röja upp och göra platsen mer öppen, säger han.

På ridklubben säger det att de är nöjda med dagen besked.

– Jag tror att det kommer bli bra nu eftersom jag tror att de som kommer hit är ganska skygga, säger Simone Lönander på ridklubben Volt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexnästet i Hyltena

Mer i ämnet