Jimmy Ekström ordförande i L-distriktet i Jönköpings län är inte nöjd med Emma Carlsson Löfdahls besked och menar att hon även borde ha lämnat sin riksdagsplats. Foto: SVT

”Det här var det värsta som kunde hända”

Uppdaterad
Publicerad

Måndagens besked från Emma Carlsson Löfdahl att hon lämnar Liberalerna med behåller sin riksdagsplats medför stor frustration inom det egna partiet i Jönköpings län.

Liberalerna i Jönköpings län gick redan i förra veckan ut och krävde att Emma Carlsson Löfdahl (L) skulle lämna sin riksdagsplats efter den turbulens som varit kring ersättningen av hennes lägenhet i Stockholm.

Under måndagen meddelade Carlsson Löfdahl att hon lämnar Liberalerna men behåller sin plats i riksdagen.

L-ledamotens hyresersättning

– Det är i stort sett det värsta som kunde hända, säger Jimmy Ekström gruppledare för Liberalerna i Jönköpings län.

– Det förhindrar ju oss att använda oss av det mandat vi har till att driva liberal politik.

Tappat förtroendet

Emma Carlsson Löfdahl uppger ju att hon varit noga med att kontrollera regelverket både med riksdagsförvaltningen och partiet. Borde inte ni stå bakom henne?

– Den här frågan handlar om förtroende, det finns en gränsdragning i moral- och etikfrågor där man behöver ha marginal till det som anses acceptabelt. Här bedömer vi att så inte har skett och förtroendet är borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

L-ledamotens hyresersättning

Mer i ämnet