Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör och ser du mer av två nykomlingar som ska locka ungdomar till marknaden. Foto: SVT

Det ska locka ungdomarna till Jönköpings marknad

Publicerad

Laserdome, elsparkcykelslalom och HV71. Det är några av knepen Jönköping City tar till för att locka ungdomarna till helgens marknad.

Under fredagen och lördagen äger Jönköpings marknad rum i de centrala delarna av stan. På lördag väntar GO Jönköping, en stor mässa som genomförs tillsammans med kommunens kultur- och fritidsavdelning, där flera föreningar runt om i Jönköping kommer finnas på plats.

– Det handlar mycket om det som händer i morgon där väldigt många unga kommer träffa aktörer som HV71 som de känner igen och uppskattar. Sen är det uppträdanden i stan. Det är väldigt mycket aktiviteter kopplat till barn med hoppborgar och såpbubblor. Allt möjligt, säger Sven Rydell, vd på Jönköping city som anordnar marknaden.

Satsar för unga tjejer

I år är det också en extra satsning, vid namn GO Girls, med fokus på aktiviteter inom föreningslivet för tjejer mellan 15 och 25 år. Då står bland annat TV-spel, taekwondo och ett besök av blåljuspersonal på schemat.

Och utöver det debuterar två nykomlingar på marknaden, för att framför allt locka till sig ungdomarna.

Se mer av dem i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.