Foto: SVT

Dieselsanering vid Östra kyrkogården fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Det var efter en trafikolycka på E4 i december som vattendragen i Liljeholmsparken förorenades med diesel. Fortfarande luktar det diesel på vissa ställen av Östra kyrkogården och kommunens sanering fortsätter.

Det var den 11 december i fjol som en lastbil började läcka diesel efter att ha krockat med två bilar på E4. Räddningstjänsten har haft länsar i vattnet vid vattendraget mellan dammen vid Östra kyrkogården och dammen i Liljeholmsparken för att samla upp diesel.

Men trots att det gått över en månad sedan olyckan och kommunen har schaktat bort förorenad jord luktar det ändå diesel på vissa platser.

Djurägare och småbarnsföräldrar uppmanas nu av kommunen att vara uppmärksamma på att det fortfarande kan finnas spår av diesel kvar i marken. Räddningstjänsten och miljö- och hälsoskyddskontoret kommer att fortsätta att ha området under uppsikt, skriver Jönköpings kommun på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.