Anicura flyttade in i sina nya lokaler i oktober förra året. Ulrika Rosander, vd, pratade redan då om en brist på legitimerad personal. Foto: Kristin Renulf / SVT

Djursjukhuset Anicura begränsar öppettiderna på akuten

Publicerad

Regionens största djursjukhus, Anicura i Jönköping, tvingas stänga akutmottagningen tre timmar tidigare på dagarna på grund av personalbrist.

– Det innebär att vi kan kraftsamla under de tider vi har öppet, säger Anicuras kommunikations- och marknadschef Stefan Carlsson.

I oktober förra året flyttade djursjukhuset Anicura till sina nya lokaler på Hedentorp i Jönköping. Redan då fanns det en brist på legitimerade veterinärer och djursjukskötare. Och nu tvingas sjukhuset begränsa öppettiderna för akutmottagningen på grund av personalbrist.

– Vi har under en lång tid dragits med ett underskott av legitimerad personal, framförallt djursjukskötare. Det har påverkat vår uthållighet och innebär att våra medarbetare har fått slita under en lång tid. Det här djursjukhuset ska finnas kvar länge, och för att det ska göra det behöver vi göra den här justeringen nu, säger Stefan Carlsson.

Vad säger du om framtiden?

– Det är vår absoluta ambition och förhoppning att vi ska kunna återgå till ordinarie öppettider så snart som möjligt. Målsättningen är att utöka öppettiderna ytterligare än till 22. Det här sjukhuset har en gång varit öppet dygnet runt, och det vore fantastiskt att någon gång kunna erbjuda dygnetruntverksamhet i Jönköping igen, säger Stefan Carlsson.

På måndag 17 maj ändras öppettiderna på akutmottagningen från 08-22 till 08-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.