Dreamhack Summer. Arkivbild Foto: SVT

Dreamhack återkrävs på miljonbelopp

Publicerad

Dataspelsarrangören Dreamhack krävs nu tillbaka på närmare 2,4 miljoner av Tillväxtverket. Detta med anledning av att ett för stort belopp betalats ut i korttidsstöd under 2020 mot vad de uppfyllt kraven för.

Tillväxtverket har nu gjort sin slutavstämning för sina utbetalade korttidsstöd under 2020. Det gör att Dreamhack nu tvingas betala tillbaka nära 2,4 miljoner kronor eftersom kriterierna inte uppfyllts hos flera av de anställda.

Grunden till återbetalningen är bland annat att flera anställda inte funnits med i den inlämnade arbetsgivardeklaration, samt att flertalet anställda inte uppfyllt kraven för arbetsminskning mot vad arrangören tidigare har angett till Tillväxtverket.

– Vi har ännu inte nåtts av någon officiell kommunikation kring detta och kan därför inte ge någon kommentar, säger Per Sjölin för Dreamhack.

Fick ställa in

Dreamhack arrangeras två gånger per år på Elmia i Jönköping. Under pandemin har evenemanget fått ställas in, samt arrangerats med vaccinpass i mindre skala.

Se klipp från senaste Dreamhack:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.