Abdulkadir Mahamad på arbetsmarknadsenheten i Mullsjö kommun ser fram emot starten av drop-in för arbetssökanden. Foto: SVT

Drop-in för arbetssökande testas i Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

Sedan arbetsförmedlingen stängde kontoret i Mullsjö i höstas saknar många arbetssökanden det personliga mötet i jobbsökandet. Därför testar nu kommunen drop-in för arbetslösa.

I höstas stängdes många av arbetsförmedlingens kontor runt om i landet. I Mullsjö hade de öppet för spontana besök en halvdag i veckan.

Saknar personliga möten

På kommunens arbetsmarknadsenhet ser man avsaknaden av det personliga mötet som ett problem för en del arbetssökanden. Därför kommer man att ha drop-in två halvdagar i veckan, dit arbetssökande kan komma och få hjälp med att skriva CV, förbereda sig för jobbintervju eller hitta på nätet.

– Egentligen är det arbetsförmedlingens uppdrag men på grund av förändrade omständigheter kan de inte längre fullfölja det på samma sätt och då hamnar det på oss i kommunen, vare sig vi vill eller inte. Antingen tar vi tag i det eller så får vi mer jobb längre fram, säger Lailla Chergui, integrationssamordnare på arbetsmarknadsenheten i Mullsjö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.