Jan Bondeson blev både förvånad och arg när han upptäckte dumpade rester av ett hus på hans mark. Foto: SVT

Dumpat hus borta – kommuninvånarna fick stå för notan

Publicerad

Det hus som någon i somras dumpade på Jan Bondesons tomt i Bondstorp har nu forslats bort. Och det blev kommunen som fick betala upprensningen.

Det var i slutet på sommaren som Jan Bondeson upptäckte att det låg en stor mängd dumpat virke på hans tomt. Det var väggar, golv och tak från en byggnad.

Händelsen polisanmäldes och Jan Bondesson befarade att han själv skulle behöva stå för kostnaden att forsla bort skräpet.

– Som markägare känner man sig ganska maktlös. Det känns som att något är fel när någon bara kan åka och tippa saker osett och sen lasta över allt ansvar på en oskyldig person. Så lite uppgiven kan man känna sig, sa Jan Bondeson till SVT Nyheter Jönköping i september.

Några tusen kronor

Men det hela tog en annan vändning för Jan Bondeson när han hörde av en bekant att kommunen kan hjälpa till när det handlar om grov nedskräpning, det skriver Värnamo Nyheter.

– Vi ordnade det genom att kontakta en kontrakterad underleverantör med kranbil som var där och hämtade resterna av huset, säger Jonatan Rosenquist, på tekniska kontoret i Vaggeryd till tidningen.

Den uppskattade kostnaden för att ta bort skräpet beräknas till några tusen kronor. Pengar som i slutändan kommuninvånarna får stå för.

Enligt Värnamo Nyheter har ingen skyldig till nedskräpningen kunnat hittas och ärendet är från polisens sida nedlagt i brist på ledtrådar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer