Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Busch besökte Jönköping och falukorven var med. Foto: SVT

Ebba Busch inledde valspurtsturné i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen är partiledare Ebba Busch (KD) ute på valspurtsturné och hon inledde i Jönköping.

På lördagsmorgonen intog Ebba Busch en scen på Västra torget i Jönköping. En stor skara människor hade samlats för att lyssna till partiledaren på det första stoppet på valspurtsturnén.

Bland annat viftade hon återigen med en falukorv som under fredagens radiodebatt.

Val 2022

– Det här är symbolen för allt som är bra med Sverige. En falukorv som alla har råd med och som svenskt lantbruk har producerat. Den har gjort att ungarna sluppit gå från bordet med kurrande magar. Men nu har priset gått upp även på den, säger Ebba Busch (KD).

Ebba Busch vill även se ett högkostnadsskydd för elräkningar och att kärnkraften ska byggas ut. Hon menade också det går att sänka dieselpriset med nio kronor.

Mitt i slutspurten

Hur känns det med valets slutspurt?

– Det är ett sånt tryck, det märks nu att det bara är några dagar kvar till valet. Men Ulf Kristerssons lag går ganska starkt i opinionen, säger Ebba Busch till SVT Nyheter Jönköping.

I klippet berättar Ebba Busch om vad hon hoppas uppnå med valspurten och hon delar även med sig om tankarna kring att KD-politiker i länet har lämnat partiet – trots att här finns ett av partiets starka fästen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet