”Man har ju samlat på sig en hel del saker genom åren”. I klippet berättar Tranåsbon Sixten Tranell om förlusterna när hans källare svämmade över. Foto: Emma Johansson/SVT

Efter översvämningen i Tranås – här visar Sixten upp skadorna

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått två och en halv månad sedan det extrema skyfallet som orsakade översvämning i delar av Tranås. Då besökte SVT Sixten Tranell som var drabbad, i klippet kan du följa med på återbesöket.

Det går en brant backe ner till källarplanet på Sixten Tranells hus och under skyfallet i juli fullkomligt forsade vattnet ner och tog sig in i källaren. Märken efter vattnet syns ungefär en halvmeter upp på väggen i dag.

– Det värsta är ju grejerna, man har ju samlat på sig en hel del, säger han.

Skyfall Tranås

Hoppas försäkringen täcker

Bland annat står ett gäng 78-varvsskivor på tork i en hink och boende i området har gemensamt fyllt upp flera containrar med vattenskadade saker som behövts slängas.

I dagarna har en byggarbetare varit på besök för att undersöka det som behöver lagas och Sixten hoppas att försäkringen täcker det mesta.

Se mer från Sixten Tranell i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyfall Tranås

Mer i ämnet