Många bilar stod under vatten efter skyfallet i Tranås under måndagskvällen. Foto: SVT/Linda Mathillas

Försäkringsbolagen nedringda efter översvämningarna i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Försäkringsbolagen har efter skyfallet i Tranås i måndags varit nedringda från privatpersoner som fick översvämning i sina källare. Under onsdagen hade över 100 skadeanmälningar kommit in till Länsförsäkringar Jönköping.

Det skyfall som lokalt drabbade Tranås i måndags kväll orsakade en hel del förödelse. På parkeringsplatser stod bilar i meterdjupt vatten och affärsrörelser, kyrkor, industrier och privatpersoner drabbades av översvämningar i sina lokaler och hem.

Försäkringsbolagen har fått många påringningar med skadeanmälningar. Länsförsäkringar i Jönköping har tagit emot ett hundratal.

Skyfall Tranås

– Det är främst källare som blivit översvämmade och vi har haft saneringsfirmor på plats sedan i måndags kväll för att hjälpa de drabbade, säger Andréas Flygare, skadechef på Länsförsäkringar Jönköping. Även en hel del anmälningar handlade om skadade bilar.

Ett bad med otjänligt vatten

Tranås kommun meddelar under torsdagen att samtliga vägar nu är öppna för trafik igen. Vattenprover som tagits vid baden i Hätte, Strånna, Illern och Trollsjön visar att vattnet i Trollsjön är otjänligt. Vid övriga badplatser är vattnet tjänligt och det är därmed fritt fram att bada vid dessa badplatser igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyfall Tranås

Mer i ämnet