Foto: SVT

Efter polisattacken – ingen utredning mot chefsåklagaren

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om chefsåklagarens agerande i samband med polisattacken på Österängen i början av januari läggs ner, rapporterar P4 Jönköping. Det var Polisförbundet som anmälde chefsåklagaren för att ha förhört en av poliserna när denne var i chocktillstånd.

Polisförbundet anmälde chefsåklagaren kort efter attacken mot två poliser på Österängen i Jönköping, där en av dem fick livshotande skador.

Polisförbundet ansåg att chefsåklagaren begått tjänstefel då poliskollegan, som inte skadades, förhördes när denne befann sig i chocktillstånd. Polisen bad även om en försvarare då han själv delgavs misstanke om tjänstefel, men fortsatte förhöras utan advokat, enligt Polisförbundet.

Polis allvarligt skadad under ingripande i Jönköping

Nu läggs utredningen ner av överåklagaren som bedömer att chefsåklagaren inte har begått något tjänstefel i sitt agerande.

Mannen som attackerade poliserna är misstänkt för två fall av mordförsök.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis allvarligt skadad vid insats i Jönköping. Detta har hänt. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis allvarligt skadad under ingripande i Jönköping

Mer i ämnet