På grund av det rådande läget i och med coronapandemin tvingas mässbolaget Elmia nu varsla medarbetare. Foto: Anders Wiklund / TT

Elmia tvingas varsla cirka 20 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Mässbolaget Elmia AB i Jönköping anmälde under tisdagen varsel till Arbetsförmedlingen.
– Det är fruktansvärt tråkigt, det är det värsta man kan göra som ledare för ett företag, säger vd:n Lotta Frenssen.

Anledningen ska enligt vd Lotta Frenssen vara det rådande läget då samtliga större mässor tvingats ställas in på grund av coronapandemin. Där ibland Elmia Subcontractor, husvagnsmässan, lantbruksmässan och även datorfestivalen Dreamhack Summer.

Varslet berör cirka 20 medarbetare.

– Vi kommer att inleda förhandlingar med facken och efter det vet vi exakt hur många och vilka som berörs, säger Lotta Frenssen.

Stor osäkerhet framöver

Osäkerheten kring hur länge mötesförbudet i Sverige kommer att råda gör det svårt att planera framtiden för mässbolaget, men enligt Lotta Frenssen jobbar de nu hårt för att hitta nya intäktsmöjligheter.

Om det bli så att ni kan arrangera mässor igen efter årsskiftet. Kommer ni att återanställa personal som nu tvingas sluta?

– Vi hoppas ju givetvis att vi kan återanställa i turordning och att vi kanske till och med får sådan skjuts att vi kan anställa fler, säger Lotta Frenssen.

Under våren korttidspermitterades 70 av cirka 90 anställda. Men nu tvingas Elmia alltså varsla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet