Foto: SVT/Johannes TolfVisa alla (3)
Visa alla (3)

Elna bloggar om kärleken till cykling

Uppdaterad
Publicerad

Elna Dahlstrand försöker inspirera andra genom en blogg om kärleken till ett liv med cykel, träning och vardagsäventyr. Hennes blogg har blivit populär samtidigt som cykling som motionsaktivitet och sport har växt de senaste åren.
– Cykelintresset i landet har ju helt klart ökat, säger Elna Dahlstrand.

Hon har sin bas i en liten by i, vad hon själv beskriver som, Sveriges bästa cykelområde – mellan Huskvarna och Gränna. I den röda stugan på landet har hon skrivit en hel del blogginlägg, och hon är snart inne på sitt tionde år som bloggare och cyklist.

– Jag brinner verkligen för det här, säger hon samtidigt som hon visar några inlägg på bloggen som hon är lite extra nöjd med.

Fördelningen av manliga och kvinnliga läsare är ungefär hälften-hälften, även om det till att börja med var nästan uteslutande män.

– Sedan kom Lovis, min dotter. När jag blev gravid och började skriva lite om det också så kom det fler kvinnor.

Elitsatsning

Nästa år kommer Elna Dahlstrand att satsa på en säsong som elitcyklist och hon berättar att det kommer att märkas i bloggen.

– Då kommer jag att ha en elitlicens. Jag tänker att vi ska göra om mig till en elitcyklist, så mina läsare kommer att få hänga med på den resan, säger hon med ett leende.

I klippet berättar Elna Dahlstrand om varför hon började blogga om cykling i skogen och vad det betyder för henne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fredagsporträttet

Mer i ämnet