Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Engagemanget för Mariannelund med omnejd beskrivs som större än på länge. I klippet hör du Emilkraftens ordförande och kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg (C). Foto: SVT/Fredrik Weibull/Emma Johansson

Emilkraftens mål: Att skapa förändring i bygden

Uppdaterad
Publicerad

Mariannelund i Eksjö måste rustas upp, menar många boenden som tröttnat på igenbommade butiker och slitna fasader. Den ekonomiska föreningen Emilkraften tar nu krafttag för att göra Mariannelund med omnejd attraktivt igen, som styrelseledamöter själva säger.

Engagemanget i den ekonomiska föreningen Emilkraften som ägs av lokala föreningar och Eksjö kommun är större än på länge. Ordförande är kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg (C).

– Dels handlar det om hur vi informerar varandra och invånarna om evenemang och dels om hur vi tillsammans gör centrumkärnan mer attraktiv, säger hon.

Ligger bakom Filmbyn

Föreningen bildades redan 1999 och de tre prioriterade utvecklingsområdena är landsbygdsutveckling turism- och besöksnäring och medborgarservice.

Föreningen har drivit stora projekt med hjälp av totalt 25 miljoner kronor i projektstöd. Bland annat kulturfester, seminarier och förstudie till det som sedan blev Filmbyn.

Hör kommunstyrelsens ordförande i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet