I klippet ovan berättar polischefen Roger Olsson om polisens arbete mot rejvfester. OBS, bilden till vänster är inte en rejvfest i Jönköping utan är bild från ett rejv i Stockholm. Foto: Privat/SVT

Polisen ser en ökad trend av rejvfester i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps förra helgen efter en otillåten rejvfest på A6 området i Jönköping och nu ser polisen en ökad trend av rejv under coronapandemin i Jönköpings kommun.

Rejvfesten som anordnades förra helgen bakom A6-området saknade tillstånd av polisen. Informationen om rejvfesterna sprids på nätet, på Facebook och i appen Jodel, där användaren är anonym.

Polisen ser nu problem med tillställningar som den här av flera skäl, bland annat eftersom det bryter mot regeringens förbud om allmänna sammankomster med över 50 deltagare.

– Det finns ett skäl till att regeringen nu fattat det här beslutet om max 50 personer i allmänna sammankomster under den här pandemin, men vi ser också att det brukas mycket narkotika vid de här tillställningarna, säger Roger Olsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Jönköping.

”Vi kommer anordna fester”

Några personer greps misstänkta för narkotikabrott i samband med förra helgens tillställning, dessutom är tre personer i 25-årsåldern misstänkta för brott mot ordningslagen. Polisen tror att det är de personerna som har arrangerat rejvfesten.

På appen Jodel fortsätter diskussionen om nya fester. ”Vi har precis gjort oss av med vår konkurrent som fick besök av polis inatt efter tips från oss. Håll koll på uppdateringar från oss”. Så skrev en användare i appen i nyligen.

Allt fler besökte rejvfest

Polisen uppskattar att det först var omkring 100 personer vid rejvfesten bakom A6 i Jönköping förra helgen, men under natten tillkom ännu fler deltagare.

– Sannolikt är det så att rejvfesterna här väcker ett intresse, folk blir nyfikna även om de kanske inte köpt biljett eller betalat inträde, säger Roger Olsson.

SVT Nyheter har ställt frågor till arrangören av förra helgens rejvfest, men de har inte svarat på några av våra frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.