Om det blir högt tryck på infektionskliniken i Jönköping kan ett provtagningstält för misstänkta cornasmittade människor byggas. Foto: SVT

Finns planer på coronatält i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I flera delar av Sverige har man byggt provisoriska tält för att effektivisera provtagningen av patienter som kan vara smittade med coronavirus. Men än så länge kommer Länssjukhuset Ryhov inte att bygga ett tält i Jönköping.

Det handlar om tillfälliga mottagningar som ska effektivisera provtagningen av patienter som misstänks vara smittade av det nya coronaviruset covid-19, och som kan avlasta en infektionsklinik som har ett högt tryck av patienter.

– Vi har diskuterat om tält eftersom man i flera andra delar av landet bygger sådana, men just nu kommer vi inte att bygga ett, säger, smittskyddsläkaren Malin Bengnér.

Corona Jönköping

Allt fler tält i landet

I Uppsala där flera människor smittats av det nya coronaviruset har man byggt ett provosoriskt provtagningstält. Tältet är inte till för människor som är oroliga.

– Man ska först ha symptom och varit i kontakt med ett smittat fall – eller varit i ett riskområde. Och för att komma hit måste man först ha varit i kontakt med 1177, sa infektionsläkaren Fredrik Sund i en tidigare intervju med SVT Nyheter Uppsala.

Även i  Växjö står nu ett provtagningstält för coronavirus på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet