Provtagningstältet för misstänkt coronasmittade i Västerås. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Här ska misstänkta coronafall testas – tält på plats utanför sjukhuset i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kom ett tält för provtagning av misstänkta coronafall på plats utanför sjukhuset i Västerås. Tältet är ett sätt att öka provtagningskapaciteten.

Personer som misstänks ha blivit smittade av corona eller kan ha smittats ska testas i tältet istället för inne på sjukhuset. Tanken är att man genom att flytta provtagningen utanför själva sjukhuset ska minska risken för andra patienter och sjukvårdspersonal att smittas.

– Hittills har cirka 75 personer testats för misstänkt corona. Alla provsvar har varit negativa, säger Chemin Kamil, infektionsläkare och verksamhetschef på infektionskliniken.

På bilden Chemin Kamil, infektionsläkare och verksamhetschef på infektionskliniken och Lars Blad, biträdande smittskyddsläkare, överläkare vårdhygien. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet