Foto: SVT

Fler och fler tar bussen i Värnamo

Publicerad

Värnamo var under hösten först ut med en stadsbusstrafik som helt utgörs av elhybridbussar. Och sista kvartalet 2017 ökade resandet med buss i Värnamo med 55 procent jämfört med samma period 2016.

– Vi ser det som ett gott tecken, säger trafikdirektör Carl-Johan Sjöberg.

Den nya stadsbusstrafiken med elhybridbussar började rulla i september och mätningar som Jönköpings länstrafik har gjort visar att resandet under hösten och vintern har ökat rejält.

För att få fler att resa kollektivt lockade Jönköpings länstrafik i samband med att den nya trafiken startade, Värnamoborna med 180.000 gratisbiljetter. Av dess användes endast drygt 23.000, men resandet har alltså totalt sett ökat.

– Vi ser det som ett gott tecken på att Väranmoborna har tagit till sig den nya stadstrafiken, säger trafikdirektör Carl-Johan Sjöberg i ett pressmedddelande.

Bara under december månad gjordes drygt 10.500 resor vilket är dubbelt så många jämfört med samma månad 2016, enligt Jönköpings länstrafik. Målsättning är att nå 100.000 årsresor när ett år har gått och på tre års sikt är målet dubblerat.

– Med den här fantastiska starten ser det ut som om prognosen kommer att hålla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.