Flera idrotter i Jönköping står i kö med önskemål om nya anläggningar. Foto: SVT/TT

Fler sporter köar för arenor

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen blev det klart att Stadsparksvallen ska byggas om till en modern fotbollsarena. Samtidigt står flera andra idrotter i kö med önskemål om nya anläggningar. Först på listan står en ny simhall.

När kommunledningen efter år av diskussioner under tisdagen presenterade Stadsparksvallen som ny fotbollsarena så innebar det att ett av de mest akuta arenabehoven kan bockas av. Men det är flera andra idrotter som står i kö.

Sedan länge finns starka önskemål om ett nytt badhus, en friidrottsanläggning och även exempelvis en cykelarena. Utöver det har det också talats om investering i en kommunal konsthall.

Under diskussionerna om var fotbollsarenan skulle ligga talades det om att förhandla fram en paketlösning där alla önskemål behandlades i ett paket, men nu har alltså den brådskande fotbollsarenan tagits separat. Därför väntar nu en diskussion om hur övriga investeringar ska behandlas.

Badet måste lösas

– Badet måste vi lösa. Det handlar också om undervisning för skolan. Med kostnadseffektiva och bra lösningar ökar ju möjligheterna för fler idrotter, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C).

Även oppositionen vill vara med i diskussionerna. Oppositionskommunalrådet Peter Jutterström (M) menar att fotbollsbeslutet öppnar större ekonomiska möjligheter.

– Det är ju en rabatt på 400 miljoner kronor från det förra alternativet. Det betyder ju att det finns utrymme för andra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.