Foto: SVT

Flera hundar dog – man döms för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En man döms skyldig vid Jönköpings tingsrätt till den brand som inträffade i en villa utanför Jönköping i slutet av förra året. Sju hundar dog i branden som mannen anlagt.

Det var vid lunchtid en dag strax före jul som larmet om branden kom. Det hade börjat ryka från taket och när räddningstjänst kom till platsen var villan övertänd.

Fyra hundar räddades ur den brinnande villan men flera brann också inne. En allvarligt skadad man hittades i garaget och han fördes direkt till sjukhus.

Villkorlig dom

Mannen som hittades var samme man som nu dömts för mordbrand. Enligt Jönköpings Posten erkände mannen att han anlagt branden under rättegången, men sa att han vid tillfället led av en allvarlig psykisk störning.

Mannen döms till villkorlig dom för mordbrand, enligt tidningen. Han har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning men visade sig vara frisk. Däremot bedöms han varit omedveten av konsekvenserna av sitt handlande vid brandtillfället.

Mannen slipper skadestånd eftersom han vid tillfället alltså bedöms varit psykiskt sjuk.

LÄS MER: En person misstänks för mordbrand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.