Foto: Ingemar Fritzsson

Flygvapnets ”julgran” lockade publik

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal åskådare samlades i Stadsparken i Jönköping för att se Skaraborgs flygflottiljs formationsflygning över staden. Tolv Jas-plan formerade som en julgran flög över Jönköping vid 14.50-tiden.

– Det är sevärt. Det är inte ofta man ser åtta, nio flygplan i formation. Det är tur att det inte är en massa moln så man kan se, säger Åke Carlstein.

På 600 meters höjd och med ett mellanrum på bara 5-7 meter mellan vingspetsarna flyger formationen i en timme och femton minuter. Flottiljen utgår från Skaraborg och flyger sedan över ett flertal städer bland andra Karlstad, Jönköping, Borås, och centrala Göteborg.

Ingemar Fritzsson stod perfekt placerad med sin kamera på Rosenlund när planen passerade.

Foto: Ingemar Fritzsson

Jönköping passerades vid 14.50-tiden på torsdagen.

– Det är en gammal tradition vi har. Vi flyger lite olika rutter varje år, sa Johan Lidman, informationschef på Skaraborgs flygflottilj till SVT  i går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.