Foto: Jonatan Nilsson

Förhandlingarna klara – Vätterhem höjer hyran

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att hyrorna kommer att höjas för det som bor hos länets största kommunala bostadsföretag Vätterhem i Jönköping.

Då förhandlingarna med hyresgästföreningen nu är klara så står det klart att det blir en hyreshöjning på 1,7 procent för de som bor hos det kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping.

Avtalet sträcker sig över ett år och börjar gälla från och med 1:a januari nästa år. Anledningen till hyreshöjningen är att kostnader för byggmaterial, kommunala taxor, försäkringar, fastighetsskatt och löner har ökat.

Gäller efter årsskiftet

– Hyresnivån är en rimlig avvägning. Vi har varit noggranna med att endast ta upp höjningar som vi inte kan påverka, säger Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth. Genom en kostnadseffektiv organisation ska vi kunna hantera andra kostnader som uppstår under verksamhetsåret.

De nya hyrorna börjar gälla från och med 1 januari nästa år.

Så höjs hyran för din lägenhet

För en 2:a med en hyra på 4500 kronor i månaden höjs hyran med 77 kronor

För en 3:a med en hyra på 5200 i månaden blir den en hyreshöjning på 88 kronor

För en 4:a med en hyra på 6000 i månaden höjs hyran med 102 kronor per månad.

För de hyresgäster som har elavtal med Vätterhem så höjs elen med 10 öre/kWh till 1,25 kr/kWh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.