Förskingrade en miljon från Mullsjö kommun – får villkorlig dom och dagsböter. Foto: SVT

Förskingrade en miljon från Mullsjö kommun – får villkorlig dom och dagsböter

Uppdaterad
Publicerad

Den anställde på Mullsjö kommun som polisanmäldes av sin arbetsgivare efter att denne satt över pengar från kommunen till egna konton har nu fått ett strafföreläggande. Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt drygt 36 000 kronor.

Det var i november 2021 som Mullsjö kommun upptäckte att en anställd genom att maskera olika transaktioner fört över pengar till egna konton. Totalt handlar det om drygt en miljon kronor och förskingringen ska ha skett under perioden 9 mars 2018 till och med den 10 november 2021. Nu har personen fått ett strafföreläggande för brottet grov trolöshet mot huvudman.

Eftersom medarbetaren har erkänt brottet och betalat tillbaka pengarna så blev det strafföreläggande istället för åtal och rättegång.

– Det ingick i strafföreläggandet att medarbetaren skulle betala tillbaka pengarna, säger åklagaren Jacob Tunborg till Jönköpings-Posten.

Påföljden bestämdes till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt drygt 36 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.