Mariagårdens förskola tvingades stänga på grund av det kraftiga skyfallet över Tranås. Foto: Linda Mathillas SVT

Förskola i Tranås tvingades stänga på grund av skyfallet

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga skyfallet som kom in över Tranås igår kväll gjorde att Mariagårdens förskola tvingades hålla stängt på tisdagen. Anledningen är att källaren fylldes med vatten som gjorde att elen slog ifrån.

På många håll i Tranås fylldes källare med stora mängder vatten efter det kraftiga skyfallet. Vid Svenska kyrkan där Mariagårdens förskola ligger var det stora vattenmängder utanför och vid två-tiden på natten hade en stor mängd vatten kommit in i källaren.

– Vattnet steg med ungefär en halvmeter. Man blev ju tagen på sängen eftersom det gick så fort, på bara några timmar så steg ju vattnet jättemycket. Men jag tror att det har att göra med att vi befinner oss på en av de lägre punkterna i stan, så allt vatten från närliggande områden kommer hit, säger Alexander Schill, som är vaktmästare på Svenska kyrkan i Tranås.

Skyfall Tranås

På grund av översvämningen i källaren vald man i dag att stänga förskolan.

– Vi håller den stängd i dag på grund av att vi inte kan använda el, vatten eller avlopp, säger han.

I klippet ser du hur det ser ut inne i lokalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyfall Tranås

Mer i ämnet