Foto: Mikael Fritzon / TT / Jönköpings kommun

Framåt för ny arena trots J-Södras nedflyttning

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det nu står klart att Jönköpings Södra kommer spela i superettan nästa år kommer kommunen gå framåt med en ny arena. Det beskedet lämnade kommunalrådet Ann-Marie Nilsson (C) i dag.

– Vi är överens om en arena, men inte på vilket sätt, var och till vilket pris, säger hon.

Efter två säsonger i allsvenskan förklarade J-Södra kvalmatcherna mot Trelleborgs FF med totalt 1-3.

När SVT Nyheter Jönköping under måndagen pratade med Jönköpingsbor undrade många hur det nu kommer gå för den planerade nya arenan.

Arenabygget i Jönköping

– I samband med det är det vansinne att bygga fotbollsarenan på Jordbron, säger Lena Gillblom, som samtidigt påpekar att det är tråkigt att klubben åkt ur allsvenskan.

Överens i kommunfullmäktige

Ann-Marie Nilsson lyfter fram att alla partier varit överens i kommunfullmäktige att en ny arena ska byggas som uppfyller Svenska fotbollförbundets krav på allsvenskt spel.

– Man kan ju gå upp och ner i serie. Vi känner för Södra och hoppas att de ska kunna ta sig tillbaka till allsvenskan, säger hon.

Men blir det annorlunda nu när du ser att det går upp och ner?

– Det visar hur viktigt det är att vi gör det på ett kostnadseffektivt sätt. Ju större och dyrare investering ju dyrare blir det att hyra och nyttja den här arenan. Därför hoppas jag att vi ska komma fram till en bättre lösning än den som vi jobbar med nu.

”Stadsparken är möjlig”

Ann-Marie Nilsson vill att den nya allsvenska arenan byggs på en annan plats än på Jordbron eftersom markarbetena som krävs där gör bygget dyrare.

– Alliansen har varit eniga nu att Stadsparken är möjlig att utveckla och kan hålla för framtiden. Jag tror det skulle vara bra, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenabygget i Jönköping

Mer i ämnet