Gängkonflikten i Värnamo – en häktad och en släppt efter häktningsförhandlingar

Publicerad

Häktningsförhandlingar hölls under tisdagen i Jönköpings tingsrätt mot två män misstänkta för grovt narkotikabrott samt medhjälp till grovt narkotikabrott. De båda männen har anknytning till gängkonflikten i Värnamo. En av männen häktades medan den andre släpptes.

Dagens häktningsförhandling, som hölls bakom stängda dörrar, omgärdades av ett stort säkerhetspådrag med både väktare och poliser på plats.

De båda männen, som är i 20- respektive 30-årsåldern, greps i fredags kväll i samband med en polisinsats i Bor. Vid dagens häktningsförhandling som hölls i Jönköpings tingsrätt häktades först den yngre av männen på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Mannens advokat, Uno Karlsson, säger till SVT att hans klient bestrider häktningsskälen eftersom han förnekar brott. Dock planerar man i nuläget inte att överklaga häktningen.

Fanns inte tillräckliga skäl

Tingsrätten beslutade dock att gå emot åklagarens begäran vid den andra häktningsförhandlingen mot den äldre mannen, som var misstänk för medhjälp till grovt narkotikabrott. Tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl till att häkta honom.

Båda männen, som är hemmahörande i Värnamo kommun, har anknytning till den pågående gängkonflikten och den äldre, som nu släppts, har en ledande position inom Bandidos.

I och med dagens häktning så sitter en flertal inblandade i den pågående gängkonflikten häktade misstänkta för flera brott i olika händelser. Bland annat försök till mord.

Polisens tekniker på platsen där skottlossningen skedde natten mot 8 januari. Foto: TT / ARKIVBILD/ SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet