Göran Björkman träffar oss utanför det nedbrunna huset och i klippet hör du hans tankar inför rättegången nästa vecka. Foto: Emma Johansson/SVT

Görans mamma dog i branden: ”Vill ha svar på vad som hände”

Publicerad

Göran Björkmans mamma dog i den misstänkta mordbranden i Anneberg i februari. Rättegången startar på tisdag och han hoppas få svar på vad som egentligen hände.

– Det har inte börjat uppdagas förrän nu vad det är som har hänt. Så kanske vi får svar på de sista frågorna om hur det kunde gå så långt. Jag hoppas att vi får en så sann bild som möjligt av händelseförloppet, säger Göran Björkman.

Det var måndagen den 1 februari som hans mammas hus stod i lågor och hon dog i branden. På tisdag nästa vecka inleds rättegången mot den kille i övre tonåren som bland annat misstänks för mord och grov mordbrand i samband med det.

Mordbrand Anneberg

Har erkänt trakasserier

Ytterligare två ungdomar, en kille och en tjej, misstänks för ofredande och för att inte ha larmat om branden. Alla tre har erkänt att de trakasserade kvinnan tidigare under eftermiddagen.

Den mordmisstänkte killen har i förhör sagt att han tände eld på en plastpåse i huset, men att han inte trodde att elden skulle sprida sig så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Anneberg

Mer i ämnet