Agne Bengtsson. Foto: SVT

Guldregn över HV71

Uppdaterad
Publicerad

Framgångarna för klubben har lett till ett rejält tillskott i kassan. Men pengarna ska inte främst användas till nya spelare utan istället vill man främja damerna och juniorerna.

I lördags när Simon Önerud slog in den avgörande pucken satte han punkt för en framgångsrik säsong för HV71. Inte bara för att det var det femte SM-guldet i klubbens historia utan för att det gett ett stort ekonomiskt klirr i kassan. Sedan några år tillbaka har HV71 haft som målsättning att gå med tre miljoner plus under grundserien, något man lyckades med i år. Eftersom HV spelade nio hemma matcher i slutspelet så blev det ett rejält extra klirr i kassan.

— Vi brukar säga att en slutspelsmatch ger oss en miljon i överskott, säger Agne Bengtsson, som är klubbdirektör för HV71.

SM-guld till HV

Runt 13 miljoner i kassan

Nio slutspelsmatcher betyder en summa på närmare tio miljoner kronor. Till det ska då läggas de tre miljonerna från överskottet under grundserien. Men klubbdirektören menar att pengarna inte ska användas för att locka attraktiva spelare från andra föreningar i Sverige eller från till exempel KHL Jönköping.

— Nej, vi har en spelarbudget som vi står fast vid och överskottet vi skapar nu ska faktiskt gå till andra verksamheter i första hand.

Dels kommer pengarna att användas till att rusta upp arenan för att kunna ta emot fler andra evenemang under säsongen men den största delen kommer att gå till att utveckla föreningen i stort.

— Vi har ett damlag som vi satsar hårt på för att de ska kunna följa upp sina enorma framgångar. Sen har vi juniorerna som är grunder för att vi ska kunna bygga framgångsrika lag. Och så har vi då ungdomssidan därifrån spelarna faktiskt kommer, säger Agne Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-guld till HV

Mer i ämnet