HV71 är laget i Lars Bemerstens hjärta. Foto: Privat

HV tog guld – nu måste Lars cykla 21 mil

Uppdaterad
Publicerad

42-årige Lars Bemersten från Uddevalla är ett stor HV-fan, men i början av säsongen trodde han inte att laget skulle gå särskilt långt.

– Nu får jag stå mitt kast, säger han.

Under semestern i sommar blir det en 21 mil lång cykeltur för Lars Bemersten, från Uddevalla till Kinnarps arena i Jönköping. Inlägget på Facebook som han hoppades skulle ha fallit i glömska, har fått nytt liv efter HV71:s guld.

– Jag råkade ju skriva det här i början av säsongen och tänkte väl att det inte var någon som brydde sig. Men nu har fler och fler hakat på inlägget och frågat när jag ska cykla, så nu måste jag stå mitt kast, säger Lars Bemersten och skrattar.

SM-guld till HV

Brukar du cykla mycket?

– Nej inte alls. Men jag köpte nyss en ny cykel så nu får jag väl inviga den.

Växande kärlek till laget

Trots att Lars Bemersten är från Uddevalla är HV71, sedan cirka 25 år tillbaka, laget i hans hjärta. Han har till och med tatuerat in lagets logga, berättar han. Och kärleken till laget har sakta vuxit sig allt större.

– Jag kommer från ett ställe mellan Göteborg och Karlstad och eftersom alla i skolan höll på Färjestad tänkte jag att det ska minsann inte jag göra. Och när HV71 då gick upp tyckte jag att det var ett fränt namn.

I lördags var han i Jönköping och såg den sista finalmatchen mot Brynäs.

– Jag var helt slut efter matchen. Det var en sådan urladdning.

Men hur kände du när de vann, med tanke på vadet?

– Jag var glad, så jädra gött att de vann. Just då brydde jag inte mig så mycket om det.

Men nu blir det en cykeltur i sommar?

– Ja, men är det det som krävs för att de ska vinna guld så är det helt okej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-guld till HV

Mer i ämnet