Foto: Johan Nilsson/TT arkivbild/SVT

Två män ska ha förberett grovt brott – häktas

Uppdaterad
Publicerad

Två män har på fredagseftermiddagen häktats i Jönköpings tingsrätt misstänkta för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. De greps vid en synkroniserad polisrazzia, i bland annat Värnamo och Gnosjö, på tisdagsmorgonen.

Enligt åklagaren Pernilla Törsleff har brottsförberedelserna pågått mellan den 1 januari och 1 mars i år på en ort i Värnamo kommun. De båda männen är i 20- respektive 30-årsåldern.

Den äldre av dem har tidigare dömts för grovt vapenbrott och har också rört sig i kriminella MC-kretsar. Den yngre mannen har på sociala medier lagt upp bilder där han stödjer kriminella MC-gäng.

Problembilden i Värnamo

Vad exakt de båda männen misstänks ha gjort i det här fallet är ännu okänt.

Enligt polis och åklagare har de gripna männen koppling till problembilden, med bland annat spektakulära skjutningar, som en tid funnits i Värnamo.

De häktas båda två på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse, alltså den högre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.