Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du när de misstänkta mördarna filmas av en övervakningskamera samma morgon som dådet. Du hör även om deras digra kriminella förflutna. Foto: Polisens förundersökning

Här är de tre misstänkta mördarna i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Idag fredag inleds rättegången mot de tre män som misstänks ha mördat en annan man genom en rå misshandel och sedan sätta eld på lägenheten där han låg svårt skadad. En av männen släpptes från fängelse bara några veckor innan mordet.

En av männen beskrivs av ett vittne som hörts i mordutredningen som synnerligen hänsynslös och farlig. Han är i 35-årsåldern och har sedan tidigare 27 domar i sitt belastningsregister.

– Han skadar folk för pengar, säger vittnet i ett polisförhör.

Misstänkt mord Tranås

I klippet ovan ser du bilder på de misstänkta mördarna som är tagna samma dag som dådet. Där hör du även vad de har för kriminellt förflutet.

Det var tidigt på morgonen i slutet av oktober förra året som räddningstjänsten larmades till en lägenhetsbrand på en adress i centrala Tranås. När rökdykare gick in i bostaden påträffades en svårt skadad man i 20-årsåldern, men hans liv gick inte att rädda.

”Hänsynslöshet och råhet”

Enligt kammaråklagare Heléne Thomasson har mannen utsatts för kraftigt och upprepat våld, bland annat med kniv och ett järnrör. En närboende säger att det hördes skrik från lägenheten:

– Det var skrik rakt ut, skrik av skräck.

Efter misshandeln ska gärningsmännen ha tänt eld i närheten av mannen, vilket enligt åtalet är dödsorsaken. Kroppen var svårt bränd när den hittades av räddningstjänsten.

– Gärningen har präglats av särskild hänsynslöshet och råhet, säger Heléne Thomasson.

Nekar till brott

Två av de misstänkta mördarna är i 35-årsåldern och den tredje i 20-årsåldern. Samtliga nekar till brottsanklagelserna men den yngre har medgett att han varit i mannens lägenhet och släppt in de andra två.

Rättegången beräknas pågå under fem-sex dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord Tranås

Mer i ämnet