Spaden hölls av Fredrik Håkansson (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Karin Karlsson, rektor och Rikard Dybelius från Brantås bygg. Foto: Sävsjö kommun/Pierre Klasson

Här är en av Sävsjö kommuns största investeringar någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen togs det första spadtaget för det som beskrivs som en av de största investeringarna någonsin i Sävsjö kommun; bygget av en ny skola i Rörvik.

– Det betyder verkligen allt för att kunna fortsätta skolverksamhet i Rörvik. Vi har haft väldigt nedgångna lokaler under lång tid, så det här är jätteviktigt, säger rektor Karin Karlsson.

Arbetsmiljön på Rörviks skola har varit dålig. Det har varit fukt i källaren och lokalerna har varit kalla och dragiga. Lärare och elever har vittnat om att de ibland haft jackor på sig inomhus för att inte frysa.

Fredrik Håkansson (KD) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Sävsjö kommun höll tal inför eleverna och personalen på Rörviks skola. Foto: Sävsjö kommun/Pierre Klasson

Plats för 250 elever

Den nya skolan är en F-9-skola och tanken är att bygget ska vara klart om två år. Grundskolan ska byggas framför befintlig skola där verksamheten pågår under hela byggtiden. Den nya skolbyggnaden kommer att rymma 250 elever.

På onsdagseftermiddagen samlades bland annat politiker, skolpersonal och elever för att vara med när det första spadtaget togs.

– Det är fantastiskt, det är en högtidlig dag, säger Karin Karlsson.

Hösten 2023 är tanken att skolan ska vara klar och byggnaden består av fasadtegel med grafitgrått plåttak med en solcellsanläggning.

Så här kommer skolan att se ut när den är klar hösten 2023. Foto: Sävsjö kommun/Creacon Hk ab

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.