Ryan Bagnalls kärlek för HV71 blir bara större. I februari kommer han till Sverige för första gången för att se laget spela. Foto: Privat

Här är engelsmannen som älskar HV71

Publicerad

Ett lag som visade glädje på isen och fans som sjöng och dansade i regnet. Det räckte för att Ryan Bagnall från Doncaster skulle få hjärtat fyllt med blått och gult. Och kärleken till HV71 består.

– Det är inte bara laget jag är passionerad över, utan allt.

Det var i augusti 2016 när HV71 mötte Sheffield på bortais i England som Ryan Bagnall fick upp ögonen för Jönköpingslaget. När han ropade och jublade från läktarplats log och vinkade spelarna tillbaka åt honom. Det var kärlek vid första ögonkastet.

– Jag glömmer aldrig den kvällen. Och HV-fansen dansade och sjöng i regnet och visade sådan glädje. Och när jag applåderade lagets seger såg spelarna mig och tackade, säger han.

Fått många vänner

Mattias Tedenby är en av Ryans favoritspelare. Foto: Privat

Sedan dess har 24-årige Ryan Bagnall följt laget slaviskt. Han ser matcherna hemma på tv eller via nätet och han skriker sig hes i soffan.

– Under finalmatcherna tappade jag rösten flera gånger. Jag sjunger till och med med i North Banks supporters sånger hemifrån.

Vad är det du gillar med just HV71?

– Det är inte bara laget jag är passionerad över utan allt. Spelarnas sätt att kriga på isen är beundransvärt. Och så fansen! Jag har fått fantastiska vänner genom klubben. Jag har blivit välkomnad på ett sätt jag inte trodde var möjligt, säger Ryan Bagnall.

Och i februari ska han förvekliga sin stora dröm om att se HV71 spela på hemmais i Kinnarps Arena när laget möter Brynäs. Och resan till Sverige blir Ryans fösta någonsin utomlands.

– Jag ser fram emot att se landet och Jönköping. Det är så mycket jag vill göra, jag kommer nog att springa runt en hel del.

Vad har du för förväntningar på matchen?

– Att den blir högljudd och passionerad. Jag ser verkligen fram emot den. Jag tror HV71 kommer ge Brynäs en omgång och sluta som segrare.

Hoppas träffa spelarna

Förutom att se matchen kommer Ryan Bagnall att äntligen få träffa sina många, nyvunna vänner som delar hans kärlek för HV71

– Jag ska träffa massa fans som jag nu kallar mina vänner. Alla har varit så trevliga så jag hoppas kunna säga ”hej” till alla.

Och spelarna, tror du att du får möjlighet att träffa dem?

– Mina favoriter är Mattias Tedenby, Martin Thörnberg och Oscar Sundh. Det skulle vara fantastiskt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.