Här är den unge mannens sista hälsning före flygplanskraschen Foto: Hasan Shirvani, Ap, TT / privat

Här är länsbons sista hälsning innan flygplanskraschen

Uppdaterad
Publicerad

På söndag anordnas en minnesstund för de två killar som omkom när Boeing 737-flygplanet kraschade. SVT har varit i kontakt med en av familjerna i Sverige där en av killarna bodde under en tid.

När de två länsborna skulle resa från Teheran i Iran kraschade flygplanet som nu misstänks ha blivit nedskjutet. Den ena killen gjorde en hälsning till vänner innan planet skulle lyfta.

– Han publicerde en bild på Instagram där han skrev något i stil med ”Nu lämnar vi Iran innan det blir krig”, säger en person till SVT som vill vara anonym.

Den familj i länet som länsbon bland annat har bott hos beskriver honom som en kille som alltid ville lära sig något, som glad och tillgiven.

– Jag minns att det första han ville ha när han kom till oss var en ordbok på svenska och engelska, säger en person i familjen.

”Han var en glädjespridare”

Bahman Pourjanaki som arbetar på Arbetarnas bildningsförbund har anordnat en minnesstund på söndag för de två länsborna. Bahman känner väl till samma kille som bodde hos familjen som SVT pratat med. Han delar familjens beskrivning av killen.

– Han var en glädjespridare, tog hand om sina kamrater och var väldigt duktig i skolan, säger han.

Arbetarnas bildningsförbund håller en minnesstund på Birkagården klockan 16.00 på söndag.

– Jag har ju god kontakt med vänner till de här två killarna som omkom, de vill att den här minnesstunden ska bli en samlingsplats för alla de som vill vara där och prata, säger Bahamn Pourjanaki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.