Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Peter Johansson från Njudung Energi berätta hur man arbetar för att underlätta för invånarna att inneha elbil i klippet ovan. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Sävsjö har lägst andel elbilar av länets kommuner

Publicerad

Enligt statistik från SCB kör invånarna i Sävsjö minst elbil i förhållande till antal invånare, av samtliga kommuner i Jönköpings län. Peter Johansson, kundservicechef på Njudung Energi, tror ändå att en ökning är på gång.

I jämförelse med Gnosjö, som sticker ut med sina 32 bilar per 1 000 invånare, har Sävsjöborna enbart 13 bilar per 1 000 invånare. För att ändra på den siffran och göra elbilar mer attraktivt tror Peter Johansson att man dels behöver få till fler ställen med laddplatser så att invånarna kan ladda sina bilar. I dagsläget finns det åtta olika laddplatser i Sävsjö, totalt 13 ladduttag.

– Det är ju lite logistik och annat. Man kanske inte åker ner till stan och ställer bilen där för att ladda och sedan gå hem, säger Peter Johansson.

Hör Peter Johansson berätta mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.