Alice Esse och Hanna Ankarsson var på plats i Rådhusparken och manifesterade för klimatet. Foto: SVT

Hundratals demonstrerade för klimatet

Uppdaterad
Publicerad

På ett stort antal platser i landet hölls vid lunchtid idag en stor klimatmanifestation. Så även i Jönköpings län. I Rådhusparken hade hundratals personer samlats.

Idag hölls klimatmanifestationer på över 1700 platser i över 100 länder under hashtaggen FridaysForFuture, en folkrörelse inspirerad av Greta Thunberg.

Mellan 200-300 personer hade samlats i Rådhusparken i Jönköping för att sluta upp i en av de hittills största klimatmanifestationerna.

Hanna Ankarsson och Alice Hesse, elever på Talavidsskolan, var på plats för att manifestera.

– Vi tycker att det är viktigt med klimatet och det måste hända något annars förstörs allt, säger Hanna Ankarsson som var på plats i Rådhusparken tillsammans med klasskamraten Alice Hesse.

– Klimatet är jätteviktigt, det är vår framtid som står på spel och om vi inte gör något så kommer vi inte att kunna leva här, menar Alice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.