Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Charlotte Tengblad driver klädbutik i Huskvarna tillsammans med sin dotter Malin. I klippet berättar hon om åtgärder de vidtagit för att överleva coronakrisen. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Huskvarnabutik har kört enskilda tider för kunder i ett halvår

Publicerad

När coronapandemin slog till i våras införde klädbutiken Malins garderob i Huskvarna möjligheten för kunder att kunna boka enskild tid i butiken.

– Det har inte varit avgörande för oss för att klara krisen, men det har bidragit, säger butiksägaren Charlotte Tengblad.

Hon driver sedan några år tillbaka butiken, som hennes mamma startade 1984, tillsammans med sin dotter Malin. När coronakrisen slog till i våras märkte de en kraftig nedgång i försäljningen från en dag till en annan.

Båda var då oroliga för butikens överlevnad. Men tack vare att de i våras kunde ta del av en del stödåtgärder från staten, hitta nya kreativa lösningar att sälja och en trogen kundkrets vågar de nu ändå tro på en framtid för butiken.

– Vi försöker hålla oss flytande och tror ändå på en framtid efter coronapandemin, säger Charlotte Tengblad.

Hoppfull inför framtiden

Trots ökad e-handel tror hon ändå att många kunder i framtiden kommer att vilja fortsätta att handla i fysiska klädbutiker.

– Jag tror att många också tröttnar på att sitta framför en dator, sedan är det ju inte särskilt miljövänligt att skicka paket fram och tillbaka, som det ofta blir vid e-handel, säger Charlotte Tengblad.

I klippet ovan berättar Charlotte Tengblad om deras erfarenheter av enskilda shoppingtider.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet