Foto: TT

Ingen förlängd skyddsjakt på varg

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inte någon förlängd skyddsjakt på varg. Det har länsstyrelsen beslutat, eftersom det inte har varit några nya angrepp på en dryg vecka.

Länsstyrelsen har fattat beslut om att skyddsjakten efter en varg i del av Gislaved, Gnosjö och Vaggeryds kommuner inte kommer att förlängas. Nuvarande skyddsjakt gällde till och med idag den 31 augusti.

Bakgrunden till ställningstagandet är enligt ett pressmeddelande på länsstyrelsens hemsida att det inte skett några nya angrepp sedan den 22 augusti. Eftersom skyddsjakten riktar sig mot en skadegörande individ är genomförandet beroende av nya angrepp eller observationer av en varg som förmodas ha koppling till tidigare angrepp, och av den anledningen finns det inte tillräckliga skäl att förlänga skyddsjakten, skriver länsstyrelsen.

De som har tamdjur uppmanas att fortsätta ha extra tillsyn över sina djur. Skulle ett nytt angrepp ske kan det komma ett nytt beslut om skyddsjakt igen.

I klippet nedan ser du bilder från ett av angreppen i augusti

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera får dödades under nattens attack. Varning för starka bilder. Foto: Charlotte Göransson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varg i Jönköpings län

Mer i ämnet