I klippet berättar Mert Cimen (MP) om beslutet att lämna fullmäktige i Nässjö och om vad som driver honom istället. Foto: SVT/Linda Mathillas

Mert Cimen (MP) lämnar fullmäktige i Nässjö: ”Hinner inte med”

Uppdaterad
Publicerad

I Nässjö har närmare var femte politiker lämnat kommunfullmäktige sedan valet för två år sedan. Det är högst andel i Jönköpings län. Mert Cimen(MP) från Forserum valde nyligen att hoppa av efter sex år i fullmäktige.

Vi träffar Mert Cimen på idrottsplatsen Trollevi i Forserum där han är ordförande. Det är här han nu istället vill lägga sin lediga tid. För något år sedan när klubben var nära en konkurs jobbade han hårt för att få föreningen på fötter igen och nu vill han inte släppa det arbetet.

– Mitt hjärta klappar verkligen för Forserums IF. Det här är paradiset, säger han.

Elva avhopp sedan valet 2018

I Nässjö kommun har 11 av 57 fullmäktigeledamöter lämnat sedan valet 2018. Det är högst andel avhoppade politiker i länet.

– Jag tycker om att påverka men jag hinner inte med, säger Mert Cimen (MP)

Han kommer dock att sitta kvar i Kultur- och fritidsnämnden.

I klippet ovan svarar han bland annat på frågan om det ändå inte är ett svek att lämna mitt i en mandatperiod.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.