Företaget Kapsch tillverkar system för vägtullar. Nu varslas större delen av personalstyrkan i Jönköping om uppsägning. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Jönköpingsföretag varslar 95 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Kapsch TrafficCom i Jönköping varslar 95 av sina 105 anställda i Jönköping, det uppger Jönköpings-Posten. Varslet innebär att verksamheten i stort sett avvecklas.

Företaget Kapch TrafficCom är leverantör av så kallade intelligenta trafiklösningar. Nu har företaget varslat i stort sett hela arbetsstyrkan i Jönköping. 95 av 105 personer drabbas och all utvecklingsverksamhet försvinner från Jönköping.

Företagets vd i Jönköping Mattias Larsson säger till Jönköpings-Posten.

– Det har pågått en konsolidering under ett års tid på grund av att koncernen har dragits med förlustsiffror. Det är här görs för att konsolidera kompetenser och positioner, som en besparingsåtgärd.

Verksamheten kommer att avvecklas i etapper inom 24 månader. De fackliga förhandlingarna inleds nästa vecka.

SVT söker företaget för en kommentar

Om Kapch TrafficCom

Visa

Företagets moderbolag ligger i Wien och företaget har verksamhet över stora delar av världen med sammanlagt 5000 anställda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer