Foto: TT

Klagade på elfakturan – fick rätt

Uppdaterad
Publicerad

Två länsbor har överklagat sina elfakturor hos två olika bolag – och fått rätt av Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Båda fallen handlar om elabonnemang med pristak.

En person i Tranås och en i Jönköping nappade under förra året på elavtal med så kallat pristak hos två olika elleverantörer. Men när de fick fakturorna för elen visade det sig att pristaket inte fanns med på det sätt som kunderna hade uppfattat skulle gälla. Elbolagen å sin sida menade att de gjort rätt.

ARN ger kunderna rätt

Båda kunderna överklagade till Allmänna reklamationsnämnden som nu ger kunderna rätt. I det ena fallet rekommenderas elbolaget att följa pristaket som kunden uppfattat och i det andra fallet rekommenderas elbolaget att betala tillbaka cirka 11 800 kr som kunden beräknats ha betalat för mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.