Kommunfullmäktige har nu sagt ja till att den omdebatterade Kärleksudden i Mullsjö kan bebyggas. Foto: BSV arkitekter och ingenjörer AB/Mullsjö.se

Klart: Nu kan Kärleksudden bebyggas

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Mullsjö sade under tisdagskvällen ja till att exploatera Kärleksudden. Nu kan ett helt nytt bostadsområde komma att byggas upp.

Bebyggelse på Kärleksudden i Mullsjö har varit en omtvistad fråga i flera år och turerna har varit många. Kommunen ville köpa marken men Kammarrätten sade nej och nu ägs marken en privat ägare, Bränninge gård, som bildade bolaget Kärleksudden AB.

Deras plan är nu en helt ny stadsdel med 300 lägenheter i 15 flerbostadshus, samt trygghetsboende och förskola.

– Förskolan ligger i den norra delen där det är lugnast. Här finns det möjlighet för barn och äldre på trygghetsboendet att få ett utbyte, säger arkitekten Johnny Grauengaard VD på BSV arkitekter och ingenjörer AB till Jönköpings-Posten. Arkitektbyrån har ritat det förslag som nu finns

Vid kommunfullmäktiges möte under tisdagskvällen var politikerna eniga i sitt ja till ett avtal som nu reglerar hur avlopp och vägnätet ska dras i området och hur kostnaden ska fördelas mellan Kärleksudden AB och kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.