Polisens avspärrningar kring området där kvinnan hittades död i Gnosjö. Nu söker polisen fler tips från allmänheten. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Kniv troligt mordvapen i Gnosjö

Publicerad

Den 74-åriga kvinna som hittades mördad i ett friluftsområde i Gnosjö för en och en halv vecka sedan blev mördad med kniv. Det uppger källor för P4 Jönköping.

Enligt uppgifter till P4 Jönköping ska knivskadorna ha upptäckts först efter att rättsläkare kommit till platsen några timmar efter att hon hittats.

– Vi vill inte kommentera skador eller på vilket sätt de uppkommit, säger kammaråklagare Johan Stenberg till SVT Nyheter Jönköping på fredagen.

Ingen har delgivits misstanke

Det finns ännu ingen skäligen misstänkt för mordet. Det i sig betyder inte att polisen inte har någon misstänkt. I tisdags berättade Stenberg att anledningen till att han tagit över som förundersökningsledare är att vissa utredningsåtgärder kräver beslut av åklagare.

Han ville då inte specificera vilka åtgärder det var eller om några sådana beslut tagits, men beslut som tas av åklagare kan bland annat handla om avlyssning och videoövervakning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förundersökningen om mord på en 74-årig kvinna i Gnosjö leds av kammaråklagare Johan Stenberg. I klippet hör du honom berätta om utredningsarbetet. Foto: Ulrica Abrahamsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.