Kommunen förbjuder parkering i centrala Gränna

Uppdaterad
Publicerad

För att försöka komma till rätta med den ansträngda trafiksituationen i Gränna under somrarna kommer Jönköpings kommun nu att förbjuda all parkering längst med Brahegatan.

SVT har i en rad reportage berättat om problemen med trafiken på Brahegatan i Gränna sommartid och tankarna på en ny väg. Enligt Jönköpings-Posten  har man nu beslutat om ett parkeringsförbud som sträcker sig över sommaren och som sedan ska utvärderas. Rörelsehindrade kommer vara undantagna förbudet.

– Det blir större utrymme på Brahegatan, det blir inte lika trångt och stökigt. Personbilarna och den tunga trafiken finns kvar men bilarna behöver inte krypa fram, säger Henrik Zetterholm, trafikchef på Jönköpings kommun, till tidningen.

Ny väg genom Gränna

Kommunen planerade först att bygga en helt ny väg in i Gränna, men den blev kritiserad och projektet sköts upp efter beslut i kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna lade en motion om att alternativa lösningar för att lösa trafiksituationen först skulle utredas och de rödgröna partierna fick stöd av Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny väg genom Gränna

Mer i ämnet