Foto: SVT

Näringslivet i Gränna säger ja till ny väg

Uppdaterad
Publicerad

Gränna näringslivsförening tar nu ställning för att en ny väg byggs i Gränna. Bygget har länge varit omdiskuterat.

I det officiella ställningstagandet som Gränna näringslivsförening har skickat till bland annat stadsbyggnadskontoret och tekniska kontoret i Jönköping, står det att ett större kundunderlag behövs, något som en ny infart skulle främja.

En ny södra infart skulle dessutom frigöra plats för nya lägenheter och hus, samt lösa Gränna och Visingsös trafikproblem, menar näringslivet som vill se en byggstart av den omgående.

Ny väg genom Gränna

Massiv kritik

Men samtidigt har kritiken mot den nya dragningen av väg genom Gränna varit omfattande. En grupp som kallar sig Vision Gränna har bland annat anordnat en manifestation mot en del av den tänkta sträckningen och samlat in runt 2 000 namnunderskrifter. Man är till exempel kritisk till att värdefull åkermark skulle försvinna samt att Gränna skulle avskiljas från Vättern.

Bakgrunden till Jönköpings kommuns planer på en ny väg är att Brahegatan som går igenom staden är hårt trafikerad, särskilt under sommartid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny väg genom Gränna

Mer i ämnet