Nu är det klart att speedwayklubben Vetlanda motorsällskap får låna 1,2 miljoner kronor av Vetlanda kommun. Foto: Jeppe Gustafsson/TT/Arkiv

Kommunen lånar ut 1,2 miljoner till Vetlanda motorsällskap

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen signerade Vetlanda motorsällskap ett skuldebrev på 1, 2 miljoner kronor med Vetlanda kommun. Det var Vetlanda-Posten först att berätta om.

För att försöka köpa hela konkursboet efter Vetlanda speedway AB lämnade Vetlanda motorsällskap in en låneansökan till kommunen redan den 17 maj. Låneansökan gällde 2 miljoner kronor. Kommunstyrelsen godkände ansökan dagen efter men först drygt en månad senare blev uppgifterna offentliga.

– Det är egentligen att man vill medverka till motorsällskapet kan fortsätta sin verksamhet. Speedway har gamla anor i Vetlanda och det fanns en bred politiskt uppslutning bakom, säger Andreas Eliasson som är ekonomichef på Vetlanda kommun.

Priset för anläggningen landade på 1, 2 miljoner kronor efter affärsuppgörelsen mellan konkursförvaltaren och Vetlanda motorsällskap, vilket därför blev den summan som speedwayklubben lånar av kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.