Kulturhuset Spira i Jönköping är en av de scener där lokala kulturaktörer brukar uppträda. Med nya pengar kan detta nu ske digitalt istället. Foto: SVT/Arkivbild

Kulturlivet får stödinsats från regionen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra miljoner avsätts för utbildningsinsatser inom de kulturella och kreativa näringarna i länet. Det har regionnämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, ANA, beslutat.

Med hjälp av de pengar som Region Jönköpings län nu avsätter ska 1-2 personer från varje mindre företag inom kulturlivet kunna erbjudas en utbildning med fokus på digital transformation och digitalisering av kulturella/konstnärliga uttryck.

– Utbildningen ska bidra till att olika konstnärliga uttryck syns i digital form på oväntade ställen runtom i länet, säger Kristina Athlei som är regional utvecklingsdirektör i ett pressmeddelande.

Corona Jönköping

De personer som deltar i utbildningen får med hjälp av pengarna 70 procent av sin lön.

Redan idag erbjuds det fria kulturlivet möjlighet att sända digitalt via Smålands Musik och Teaters lösningar på Spira. Ett större digitalt arrangemang planeras också i sommar för att säkerställa att kulturskapare i länet får uppdrag och kan nå ut digitalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet